Sexleksakerna utsätts naturligtvis för slitage och håller inte för oaktsam hantering. Om en sexleksak är böjbar betyder detta inte att man kan böja sexleksaken hur mycket som helst. Jelly är ett material som tål att töjas relativt mycket, men drar man ut materialet för hårt kan det uppstå bristningar eller i värsta fall att materialet helt går av.

Många sexleksaker innehåller även elektronik som är känslig för kraftiga stötar. Det kan vara lätt att glömma av det när det gäller sexleksaker. Elektroniken i en massagestav är precis lika känslig som t.ex. i en mp3-spelare. En sexleksak kan således lätt gå sönder om man tappar den i golvet. Hantera dina sexleksaker varsamt så håller dom för användning under en lång tid. 

Vibratorer
Vibratorer håller länge om man använder dom "snällt". Kör man en vibrator på högsta hastighet för länge kan vibratorn bli varm och till slut brännas. Känner man att produkten börjar bli varm skall man dra ner på hastigheten eller helst stänga av den en stund så att den kallnar. 

Batterier
Lämna aldrig kvar batterier i sexleksaker efter användning. Vissa produkter kan ligga och smygdra från batterierna utan att man märker det. Det kan leda till att batterierna tar slut och i värsta fall börjar läcka ut batterisyra som i sin tur förstör sexleksaken. Ta därför ur batterierna ur sexleksaken efter varje användning. Vissa sexleksaker har även en smart lösning genom att batterierna ligger i ett magasin för att lättare kunna tas ur och sättas i. 

Pärlstavar (Rabbitstavar)
Vid användning av pärlstavar är det viktigt att veta att man aldrig får stanna rotationen av pärlor och stavtopp på ett onaturligt sätt. När man provar en pärlstav första gången kan det vara frestande att först testa med handen hur stark rotationen är. Detta kan orsaka att motorn bränns sönder och pärlstaven blir funktionsoduglig. Vore riktigt synd, då den intensiva stimulans som en pärlstav ger kan få många kvinnor, som aldrig tidigare fått orgasm, att uppleva detta upprepade gånger vid samma tillfälle.

En annan sak man bör ha i åtanke är att pärlstavar förbrukar batterier relativt snabbt p.g.a. alla strömkrävande funktioner. Använder du din pärlstav ofta är det därför rekommenderat att införskaffa uppladdningsbara batterier av högre kvalité. Uppladdningsbara batterier lönar sig snabbt ekonomiskt och är dessutom ett mycket bättre alternativ än engångsbatterier ur miljönsynvinkel. 

Vattentäta sexleksaker
För att produkten skall förbli vattentät är det viktigt att batterilocket är ordentligt åtskruvat så att gummipackningen får god kontaktyta. Du bör heller inte öppna och stänga batterilocket under blöta förhållanden. Detta kan orsaka att produkten slutar att fungera på grund utav rostbildning.
Efter användning av din sexleksak under blöta förhållanden kan det vara klokt att förvara den med batterilocket avskruvat.

Sexleksaker med sladdansluten kontroll
Vibratorer med sladdansluten kontroll har fördelen att man på ett mer bekvämt sätt kan justera vibrationsstyrka och funktion, utan att för den skull behöva avbryta stimulansen. Det man bör tänka på när det gäller sexleksaker med sladdansluten kontroll, är att aldrig utsätta sladden för belastning. Annars finns risken att sladden lossnar från sin infästning och resulterar i att sexleksaken slutar att fungera.

VARUKORG

SOCIAL MEDIA

PRODUKTER I FOCUS

INSTRUKTIONSFILMER