God hygien är mycket viktigt när det gäller sexleksaker. Man bör alltid rengöra sina sexleksaker efter varje användning. Detta för att förhindra bakteriebildning, vilket kan orsaka irritation och infektion på känsliga ställen. Allra bäst är att använda ett rengöringsmedel för sexleksaker, som innehåller bakteriedödande medel. Tänk dessutom på att alltid ta ut batterierna när du inte använder dina sexleksaker eller skall rengöra dem. Om man råkar få vatten innanför batteriluckan skall man omgående ta bort batteriluckan och hälla ut och torka av så mycket som möjligt av vattnet. Låt därefter produkten torka helt och hållet i rumstempratur. Använd inte hårtork eller dylikt som hjälpmedel.

Silikon känns ungefär som riktig hud och har en mjuk, len yta och är väldigt töjbar. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean.
Silikon kan med fördel användas av latexallergiker.

Jelly består av en gummiblandning som brukar vara både mjuk och följsam. För att inte torka ut är dessa produkter ofta behandlade av tillverkaren, vilket kan innebära att de kan upplevas som lite "klibbiga".
Detta går genast bort med lite glidmedel. Materialet tål vatten, men om man vill få produkten riktigt ren så är ett bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean. Jellyprodukter bör inte användas av latexallergiker.


Latex är en gummiblandning och ett vanligt material i sexleksaker. Dessa produkter är ofta mjuka och töjbara. Du bör inte använda tvål, olja, matolja eller hett vatten på dessa, då det kan förstöra dem. Sexleksaker i latex har en kortare livslängd än sexleksaker i t.ex. silikon. Behandla dem gärna med silikonbaserat glidmedel eller talk då och då, så håller dom längre. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean. Bör ej användas av latexallergiker.


Hårdplast (ABS) är ett hårt och helt oflexibelt material. Materialet fortplantar vibrationer mycket bättre än mjuka material, varför det är det vanligaste materialet i vibratorer. Materialet är mycket lätt att hålla rent och går bra att använda tillsammans med alla typer av glidmedel. Görs med fördel rent med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean. Kan användas av latexallergiker.


Cyberskin/Loveclone är ett material som är så nära hudkänsla man kan komma. Produkten bör som alltid tvättas efter användning och vi rekommenderar bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean. Efter tvättning torkas produkten torr och bör talkas med jämna mellanrum för att behålla den naturtrogna känslan av äkta hud.

VARUKORG

SOCIAL MEDIA

PRODUKTER I FOCUS

INSTRUKTIONSFILMER